• Getuigenissen

    Getuigenissen

Roos Laeremans, 73 jaar, assistentiewoning

In 2013 werd mijn moeder ernstig ziek en werd zelfstandig wonen voor haar onmogelijk. Na een hele zoektocht doorheen verschillende woonzorg centra kwamen we terecht in Zonneweelde. Mijn moeder voelde direct een klik en dit was het woonzorgcentrum waar ze voor koos. Eerst kwam ik op regelmatige basis op bezoek, maar door de verschillende uitstappen buitenshuis die er gemaakt worden sloot ik me al snel aan bij de vrijwilligers die op deze momenten een handje toesteken.Een half jaar na het overlijden van mijn moeder in 2018, overleed ook geheel onverwacht mijn echtgenoot en al snel merkte ik dat ik beperkt werd door mijn huis dat te groot was . Ik voelde me ook alleen en ik besloot om elders te gaan wonen.Zo begon ik voor mezelf een zoektocht naar een nieuwe woonst. Ik kwam als nel terug uit bij Zonneweelde maar dan in de assistentiewoningen, waar ik net woon zoals thuis en terug geniet van het leven.Ik voel me hier veilig, indien nodig kan ik steeds hulp inroepen. Ik kan ook steeds kiezen of ik hier wens mee te eten, wat ik regelmatig doe, maar meestal kook ik zelf of ga ik op restaurant buitenshuis. Naast vrijwilliger ben ik nu ook bewoner, ik voel me hier helemaal thuis.



Mr. Eneman, assistentiewoning

Ik heb voor Zonneweelde gekozen omwille van het grandeurur; de rust waar mijn “ kot “ is, de nabijheid van ZH Imelda! Ik ben immers hartpatiënt. 24/24 en 7/7 permanente bijstand van het huis. De ligging van mijn assistentiewoning, ver van de straat. De ruimtelijke inrichting van mijn assistentiewoning. Ik kende Zonneweelde vooraf doch zeer oppervlakkig. Ik ben reeds komen kijken toen de nieuwbouw ( D en E) in opbouw was. Ik kwam, ik zag en ben gekomen. Ik hoop vast van er te blijven. Met de jaren nadien naar een aangepaste ruimte in functie van de zorg. Ik vind het breed spectrum aan activiteiten erg positief, voor “ elke wat wils“, en wat ieder nog kan. Ik volg turnen met veel enthousiasme. De deelnemers zijn zeer tevreden. Goede groep en leiding. Er mag meer gelachen worden. Mijn mooiste herinnering zijn de optredens in de tuin, de kleine attenties, versnaperingen enzo… veel en dikwijls moet dit niet zijn. Het geeft de indruk dat wij niet vergeten worden.



Mevr. Temmerman, woonzorgcentrum

Ik was met mijn dochter opzoek naar “een home”, alleen thuis wonen ging nog moeilijk. Ik ben verschillende homes gaan bekijken, maar ik kwam binnen in de inkomhal en zei “hier wil ik komen wonen“ ik woon hier ondertussen al 3 jaar heel graag. Ik kende Zonneweelde niet. Wat ik zo positief vind is dat wat ik vraag, gedaan wordt. Ik ben eigenlijk over gans de lijn heel tevreden. Ook als ik eens val/struikel, dan is er steeds iemand om mij te helpen. Personeel is hier steeds vriendelijk, als je iets vraagt, gaan ze er steeds alles aan doen om het in orde te brengen. Het is gezellig samen eten in het restaurant. Ook de slaatjes die ´s avonds geserveerd worden vind ik heel goed. Mijn mooiste herinnering: De muzikale optredes in de tuin en het livestream optreden van Edith Piaff.


Terug