Wie zijn wij?

Wij zijn Senior Living Group. Op deze pagina vindt u nuttige informatie als u een woonzorgcentrum, assistentiewoning of thuiszorg zoekt. Zo maakt u de juiste keuze voor uw situatie. We zijn marktleider in België voor woonzorgcentra (de vroegere rusthuizen en verzorgingstehuizen) en voor assistentiewoningen (de vroegere serviceflats) als u zelfstandig wilt wonen. Onze 8.900 medewerkers zorgen dag en nacht met hart en ziel voor onze 12.000 bewoners. Ook zijn we actief als specialist in thuiszorg. Bij OTV Home Care zijn ruim 700 medewerkers actief.

Senior Living Group is een vertrouwde naam. We zijn onderdeel van Korian. Deze groep is actief in Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland en Spanje. Korian telt internationaal meer dan 52.000 werknemers en 300.000 patiënten en bewoners. Het voordeel voor Senior Living Group? We gebruiken volop de mogelijkheden en schaalvoordelen van de groep zoals innovatie en research. Het resultaat is een steeds betere zorg.

Senior Living Group heeft altijd de ideale oplossing als u een woonzorgcentrum, assistentiewoning of tijdelijk verblijf in uw vertrouwde omgeving zoekt. U bent verzekerd van een lokale benadering: we staan dicht bij u als bewoner en medewerker. Elke voorziening van onze groep behoudt steeds haar eigenheid en authenticiteit. Zo vindt u het thuisgevoel dat u ongetwijfeld zoekt.

Vind het geschikte woonzorgcentrum Vind de geschikte assistentiewoning Vind het geschikte tijdelijk verblijf

Onze missie, visie en waarden

Onze missie is “In Caring Hands”. U mag steeds vertrouwen op een persoonsgerichte zorg en ondersteuning. Ze is gebaseerd op onze visie. Deze visie stelt 'Kwaliteit van leven' centraal voor elke bewoner.

We maken ze tastbaar door ons Positive Care-programma. Hierin werken we 'Kwaliteit van leven' uit met concrete activiteiten. Op maat van onze woonzorgcentra, assistentiewoningen, herstelverblijven, kortverblijven en dagverzorgingscentra. We baseren ons op het Active Ageing-concept van de Wereldgezondheidsorganisatie. Dit concept leert ons om verouderen te zien als een positief gegeven.
Waar wij sterk in geloven? We gaan uit van de mogelijkheden en de wensen van u als bewoner. We focussen dus niet op de beperkingen. Dit principe passen we succesvol toe in verschillende domeinen: zinvolle dagbesteding, niet-medicamenteuze therapieën, interessegerichte animatie, sociaal culturele activiteiten, een aangename inrichting van onze infrastructuur, en zo verder.

Onze zorgvisie is sterk gedreven door nieuwe technologieën. Met toepassingen als Silverfit, De tovertafel en de Zorgrobot waarborgen we maximaal de kwaliteit voor onze bewoners.

SLG is een waardengedreven bedrijf. Onze vier basiswaarden zijn verantwoordelijkheid, welwillendheid, transparantie en initiatief.

'Kwaliteit van leven' voor de medewerkers. Aan onze visie geven we ook voor onze medewerkers een gerichte invulling. Dat doen we door zorg te dragen voor hen die zorg dragen.

Neem een kijkje in onze vacatures

Onze mensen aan het woord

 

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

Binnen Korian, en bij uitbreiding Senior Living Group, hebben we 5 kerndoelen bepaald waarrond ons dagelijks beleid wordt gevoerd op vlak van MVO:

  1. Het garanderen van de vrije keuze voor zij die nood hebben aan zorg en zorgverleners
  2. Employer of choice: Zorg dragen voor zij die zorg dragen
  3. Een positieve bijdrage leveren aan de uitdaging van de vergrijzing van de samenleving
  4. Een lokale speler die zich inzet voor de leefgemeenschap
  5. Milieu en klimaat : Onze ecologische voetafdruk verkleinen

In het bijgevoegde rapport maken de vele verhalen duidelijk hoe wij als groep en individu dagelijks maatschappelijk verantwoord bezig zijn.

Meer weten? Download hier onze MVO brochure