Angelahof

U hebt vragen of wenst een rondleiding?
NIEUWE WOONZORGCAMPUS MET WOONZORGCENTRUM EN ASSISTENTIEWONINGEN, GEPLANDE OPENING JULI 2020.
12. Hoek Wijkstraat - Kloosterstraat 2 11. Hoek Wijkstraat - Kloosterstraat 14. Gevel Wijkstraat 3. Birds eye 15. Birds eye 1 16 Birds eye inkom 13. Inrit parking 1. Inkom 2. Inkom 2 ANGELA_01B_print ANGELA_02B_print ANGELA_03B_print 7. Grand cafe¦ü 8. Grand cafe¦ü 2 6. Terras Grand Cafe¦ü 4. Kapel 5. Kapel 2 3. Binnentuin 9. Interieur appartement 10. Interieur appartement 2 Terras 55_zonnetij_gebouw_6

Algemene informatie

NIEUWE WOONZORGCAMPUS MET WOONZORGCENTRUM EN ASSISTENTIEWONINGEN, GEPLANDE OPENING JULI 2020.

Angelahof is de herontwikkeling van het voormalige Ursulinenklooster in Diepenbeek. De historische gebouwen in neogotische stijl worden gerenoveerd en samen met de beschermde kapel verbonden met de nieuwbouw. Woonzorgcampus Angelahof omvat een woonzorgcentrum met 44 kamers, 46 assistentiewoningen, een Grand Café en een ondergrondse parkeergarage.
Bekijk zeker de video onderaan deze pagina om eens een kijkje te nemen hoe de campus eruit zal zien. 

Duurzame zorgsite

De site van het Ursulinenklooster kent een lange historiek. Sedert 1856 hebben de zusters Ursulinen zich ingezet voor kwalitatief onderwijs en kinderopvang in Diepenbeek. Voor velen is de kloostersite dan ook een bekend en vertrouwd zicht van de dorspkern. Met Angelahof wordt de uitdaging aangegaan om aan de kloostersite een duurzame, betekenisvolle en sociale invulling te geven die in het verlengde ligt van de maatschappelijke rol die de zusters steeds vervuld hebben.

Tot rust komen in de kloostertuinen

De historische gebouwen én de nieuwbouw worden gebouwd rondom een binnentuin.  Voor de uitwerking van deze groene plekken wordt inspiratie gezocht in de traditionele kloostertuinen. De bestaande bomen en hagen worden behouden en bepalen samen met de gebouwen de geschiedenis van de site.

Vlak bij het centrum

Angelahof ligt vlakbij het centrum en het Marktplein van Diepenbeek. De bewoners kunnen via de kloostertuinen naar het marktplein wandelen met alle voorzieningenzoals supermarkt, koffiehuizen, restaurants, banken, apotheken, kledingwinkels,scholen. Bijkomend is de site vlot bereikbaar met het openbaar vervoer en de wagen.

U eet elke dag vers in het Grand Café

Het Grand Café is volledig beglaasd waardoor u altijd uitkijktop de mooie kloostertuinen. Bij mooi weer geniet u ophet gezellige terras van het Grand Café van het rustgevendeuitzicht.

Een erkende assistentiewoning

Een erkende assistentiewoning in Angelahof is een appartementvoor senioren met een leefruimte met open keuken,een berging, 1 of 2 aparte slaapkamers, badkamer en toilet. De woning is aangepast en veilig: er zijn geen trappen, alleruimtes zijn rolstoeltoegankelijk en er is een noodoproepsysteemdat verbonden is met het woonzorgcentrum. Er zijn verschillende diensten mogelijk, zoals poetshulp,warme maaltijden of thuisverpleging en er zijn gemeenschappelijkeruimtes zoals de kapel en het Grand Café. Bovendien is een woonassistent aanwezig die u kan helpenmet de praktische organisatie of begeleiding naarbijvoorbeeld thuiszorgdiensten.

Uw auto? Die parkeert u in de ondergrondse garage. De toegang tot dezeparkeerkelder en bovengrondse parkeerplaatsen wordt bediend via debestaande publieke parking. Bijkomend is de site vlot bereikbaar met het openbaarvervoer en de wagen. Zo ligt de bushalte voor de deur. Niet onbelangrijk:de autosnelweg met verbindingen naar Luik, Hasselt en Antwerpen ligt vlakbij.

Praktische informatie

Type verblijf
 • Woonzorgcentrum
 • Assistentiewoningen
 • Meer weten?

  Voor een bezoek of vragen bel ons op 011 49 73 80 of mail ons verhuur@angelahof.be 

  Video

  Andere verblijven in de buurt

  Clarenhof
  Hasselt
  ± 6.07km
  Clarenhof

  Clarenhof

  Woonzorgcentrum, Assistentiewoningen, Kortverblijf & herstelverblijf
  Ter Hulst
  Hoeselt
  ± 7.63km
  Ter Hulst

  Ter Hulst

  Woonzorgcentrum
  Bormanshof
  Hoeselt
  ± 7.82km
  Bormanshof

  Bormanshof

  Woonzorgcentrum
  Prinsenpark
  Genk
  ± 7.91km
  Prinsenpark

  Prinsenpark

  Woonzorgcentrum, Assistentiewoningen, Kortverblijf & herstelverblijf