Woonzorgzone De Kouter

U hebt vragen of wenst een rondleiding?
Kouterstraat 20
3052 Oud-Heverlee


Wzz De Kouter De Kouter - infoavond 2 De Kouter - infoavond 3 Wzz De Kouter (2) De Kouter - infoavond 1

Geplande opening: april 2021

"Woonzorgzone De Kouter" is een PPS-project (Publiek-Private Samenwerking) tussen Senior Living Group en de gemeente en het OCMW van Oud Heverlee, samengebracht in de vzw Woonzorgzone De Kouter.

De vzw Woonzorgzone De Kouter startte met de bouw van een woonzorgzone dichtbij de kerk van Blanden, tussen de Kouterstraat (aan de Haasroodsestraat) en de Kartuizerstraat. De aannemer Houben NV vatte de voorbereidingen voor de werfinrichting aan eind april. Op 13 mei ging het dan echt van start. Vrijdag 10 mei legde de vzw samen met het gemeentebestuur symbolisch al de eerste steen.

De Woonzorgzone De Kouter zal bestaan uit een woonzorgcentrum met 102 woongelegenheden, een dagverzorgingscentrum, 25 assistentiewoningen (serviceflats voor senioren) en een lokaal dienstencentrum.

De werken zullen duren tot eind 2020. Er werd een plan opgesteld om de hinder van de werken zoveel mogelijk te beperken. Er kan enkel gewerkt worden tussen 7u en 19u en de zondagsrust moet gerespecteerd worden (*). Aan omwonenden en geïnteresseerden werd toelichting verschaft op een infoavond. De getoonde presentatie kan onderaan deze pagina geconsulteerd of gedownload worden, en contactgegevens zijn hieronder beschikbaar. Hier kan u ook in de toekomst terecht voor nieuwe updates.

Belangrijk voor de schoolgaande jeugd is dat tijdens de werken de voetweg die over het terrein loopt verlegd wordt en rond de werfhekken zal lopen. Zo kan men toch nog veilig van de Kartuizerstraat naar de Haasroodsestraat en terug. Er wordt bekeken hoe een veilige oversteek met zebrapad op de Haasroodsestraat kan worden ingericht, rond de zone wordt tijdelijk een snelheidslimiet van 30 km/u ingevoerd en er wordt gewaarschuwd voor werfverkeer en de dode hoek. Gebruiken uw kinderen deze route, ga dan misschien samen eens kijken hoe het veilig kan.

(*) Voor uitzonderlijke werken zijn afwijkingen mogelijk, mits vergunning.

Contactinformatie

De aannemer is tijdens de werken als volgt bereikbaar:

Houben Bouw: Prins Bisschopssingel 36 bus 5 - 3500 HasseltT +32 11 26 96 00 - Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. (buiten kantooruren: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.)

De vzw WZZ De Kouter is bereikbaar op:

Vzw WZZ De Kouter – Gemeentestraat 10 - 3054 Vaalbeek - Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

Praktische informatie

Type verblijf
 • Woonzorgcentrum
 • Assistentiewoningen
 • Dagverzorging
 • Meer weten?

  Voor een bezoek of vragen mail ons info@wzzdekouter.be

  Brochures

  Andere verblijven in de buurt

  Groene Boog
  Heverlee
  ± 4.50km
  Groene Boog

  Groene Boog

  Woonzorgcentrum, Assistentiewoningen
  Wijgmaalbroek
  Wijgmaal
  ± 11.37km
  Wijgmaalbroek

  Wijgmaalbroek

  Woonzorgcentrum, Assistentiewoningen
  Résidence du Plateau
  Wavre
  ± 12.51km
  Résidence du Plateau

  Résidence du Plateau

  Woonzorgcentrum, Assistentiewoningen, Kortverblijf & herstelverblijf
  Damiaan
  Tremelo
  ± 18.37km
  Damiaan

  Damiaan

  Woonzorgcentrum, Kortverblijf & herstelverblijf, Dagverzorging & crisisopvang