• Getuigenissen
    Getuigenissen

Jos Byloos, 73 jaar, bewoner van een assistentiewoning

Ik woon nu sedert een jaar in een appartement in Ter Rooierheide.

Toen mijn vrouw zaliger en ikzelf op pensioen gingen hadden we heel wat plannen, we waren ons huis aan het renoveren, werken in de tuin,… Plots werd mijn vrouw ziek en overleed. Ik viel hierna in een groot gat. Bij mezelf werd daar bovenop ook nog eens de diagnose parkinson vastgesteld.Ik voelde mezelf wel nog te goed om al in een AW te komen wonen, maar na een voorval thuis, waarbij ik mezelf per ongeluk opsloot in de badkamer en er niet meer uit kon, besloot ik toch om me op de wachtlijst van Ter Rooierheide te laten zetten.

Waarom Ter Rooierheide? Ik ben altijd in Diepenbeek op de Rooierheide naar school geweest, kwam hier vroeger vaak vissen, speelde hier als kind in de tuinen en ben hier in de kerk ook misdienaar geweest. Het is hier een mooie en groene omgeving.Het wonen in een AW was aanvankelijk wel wennen. Ik woon hier wel in een mooie, ruime en praktisch flat, maar miste toch mijn huis en tuintje.

In Ter Rooierheide hou ik me nu graag bezig met het onderhouden van de bloembakken, ga regelmatig fietsen, help bij het voorbereiden van feestjes,… Thuis zat ik vaak te piekeren over dingen die dienden te gebeuren in ons groot huis. Dat maakte me heel onrustig. Hier in Ter Rooierheide slaap ik veel beter dan thuis, omdat ik me hier veiliger en geruster voel. Het feit dat je hier altijd beroep kunt doen op de verpleging in huis geeft me ook een gerust gevoel en er wordt vanalles georganiseerd waaraan ik kan deelnemen.

Ik zou Ter Rooierheide zeker aanbevelen aan anderen. Het is een aanrader… Vaak wachten mensen te lang om hun op een wachtlijst te laten zetten in een WZC.Zuster Margriet Machiels, 75 jaar, bewoner in het woonzorgcentrum

Mijn bijna 100- jarige medezuster en ikzelf hebben altijd in Hannut gewoond in het klooster van de zusters van het H. Hart Maria. We zijn naar Diepenbeek verhuisd, omdat wij de laatste 2 zusters daar waren, we woonden er ver van iedereen en ze gingen ook verbouwingswerken starten aan het klooster. We kozen voor Diepenbeek omdat mijn nicht, ons overste hier ook al enige tijd woont in de appartementen van WZC Ter Rooierheide.

Veel van mijn familie woont in Diepenbeek. Mijn moeder was van aan de Royermolen. Het is hier heel fijn wonen, ik zou het niet meer willen veranderen.Ik vind het fijn om terug dicht bij mijn familie te wonen, nu zie ik hun vaker.

Het personeel hier is  heel vriendelijk, ze hebben heel veel geduld en het is fijn om te zien hoe iedereen zijn best doet voor ons. Ik kijk ook telkens uit naar onze gezellige zangnamiddag op vrijdag. Het is zo fijn om samen oude liedjes te zingen. Hier word ik heel gelukkig van en de tijd vliegt dan ook.

Ik heb altijd graag in Hannut gewoond, maar hier ben ik nu ook heel gelukkig. Ik zou zeker het WZC willen aanbevelen aan anderen. Het is hier heel goed op alle gebied. Leven in een WZC maakt het leven gemakkelijker…