• Getuigenissen

    Getuigenissen

Lizette Nulens, 80 jaar, assistentiewoning

Ik het voor Ter Rooierheide gekozen omdat hier plaats was en ik was blij voor naar hier te komen. Mijn huis was veel te groot.

Het is heel goed hé, lekker eten. Dinsdag en vrijdag is het kienen en muziekfeest dat is ook heel fijn. We doen dat graag, we houden van muziek. Ik ben juist terug van water te geven aan de bloemen, dat doe ik samen met de buurvrouw. Dus hier kan ik ook wel echt mijn sociale contacten onderhouden en hier heb ik nieuwe mensen leren kennen.



Jacqueline Grauls, 81 jaar, assistentiewoning

Ik lag in Lanaken en ik mocht eigenlijk niet meer terug naar huis gaan waar ik heel veel hartpijn van gehad heb. Maar hier heb ik alles wat ik nodig heb. Ik heb de flat samen met mijn kinderen ingericht. Toen ik hier kwam was ik direct content. De hartpijn die ik had van mijn huis af te staan heb ik hier kunnen herstellen. Iedereen is goed hier, ik heb helemaal niks te klagen.

Dat we hier eigenlijk heel goed zijn, en het eten. Alles is goed voor mij. De verpleging, het eten, de activiteiten. Ik ga ook vaak een wandeling doen hier achter in de binnentuin. Ik ga dan rond het gebouw en rond het plein. Ik ben hier nog zelfstandig en ge kunt hier leven zoals thuis. En is er ergens iets dan vraag je het gewoon en komen ze u direct helpen.



Marcel Platteau, 96 jaar, woonzorgcentrum

Het is mijn dochter eigenlijk die gekozen heeft voor mij want ik wist niet van het bestaan van Ter Rooierheide. Ik woonde in Bokrijk, mijn dochter woont daar ook en is ook weduwe zoals mij. Ze werden op den duur bang dat ik te oud was, ik ben 96 jaar oud dan moet je niet denken dat je nog lang gaat leven. En een oude man daar achter blijven in een huis was geen doel voor haar. Toen zijn we op bezoek gekomen hier en zeer goed bevonden. Door het bezoek had ik meteen een goed gevoel om hier te komen wonen.

Voor mij was het heel makkelijk omdat dit niet zo ver van Bokrijk af was. Mijn ontvangst hier was heel fijn. Na een paar jaar ervaring vind ik de sfeer hier ook goed tussen de bewoners. Op die paar jaar tijd heb ik een aantal mensen leren kennen met wie ik goed kan praten. Het is eten is natuurlijk ook altijd lekker! Wat mij ook heeft overtuigd was dat een vroegere buurvrouw hier al woonde en zij vond het hier leuk om te wonen.


Terug