• Getuigenissen

    Getuigenissen

Mariette, 90 jaar

Ik woonde altijd samen met mijn man in Niel, een eindje hier vandaan. Mijn man werd ziek en ik nam de zorg voor mijn man op mij. Tot het moment kwam dat de zorg voor mijn man te zwaar werd. We kozen ervoor om te gaan wonen in het woonzorgcentrum Vlashof. Zo wonen we ook dichter bij onze dochter.

Wij waren de eerste bewoners van Vlashof en openden het gebouw samen met het personeel. Toen ik voor de eerste keer in ons WZC binnenkwam, had ik een onbekend gevoel. Ik wist niet goed wat er mij te wachten stond. Ik stelde me dan ook de vraag van ‘zou ik dit wel gewoon kunnen worden?’. Al snel kon ik van mijn plekje een eigen thuis maken. Samen met mijn man sliep ik op een tweepersoonskamer. Mijn man is nu recent overleden. Ik woon hier wel graag en ik voel me hier thuis. Het personeel is allemaal heel vriendelijk. Ik ben graag op mijn kamer en zorg nog alle dagen voor mijn kanarievogel die ik bij me heb.Lutgarde, 92 jaar

In oktober 2016 maakte ik mijn intrede in het woonzorgcentrum. Ik heb altijd in Stekene gewoond en voelde me dan ook thuis in Vlashof vanaf de eerste dag. Ik heb een mooie kamer waarin ik eigen meubels van thuis heb gezet. Ook de locatie van mijn kamer is heel goed gelegen. Ik heb een uitzicht op de kerktoren van Stekene. Dit zijn voor mij veel herinneringen die me doen terugdenken aan vroeger.

Ik voel me hier aanvaard door iedereen en heb al vele nieuwe bewoners ontmoet. Het eten is hier altijd lekker, het is elke dag verse keuken en dat proef je. Regelmatig ga ik naar de brasserie. Dit is een ideale en gezellige ontmoetingsplaats om samen te zijn met mijn familie en vrienden.Maurice, 95 jaar

Ik woon reeds drie jaar in Vlashof, vanaf het begin. Het was allemaal nieuw en voor mij zeker het begin van iets nieuws. Ik ben hier graag en het eten is hier erg lekker. Voornamelijk in de ochtend. Het ontbijt wordt goed opgediend en is verzorgd.

Ik hou van de normale gang van zaken die er heerst binnen het woonzorgcentrum. Ondanks mijn slecht gehoor, ben ik wel een sociaal iemand. Ik ben zeer tevreden over mijn scooter waarmee ik me binnenshuis kan verplaatsen. Hiermee doe ik enkele afstanden aangezien het stappen wat moeilijker gaat. Het houdt me zelfstandig.


Terug