• Getuigenissen

    Getuigenissen

Irma Bruylants, 96 jaar

Alleen thuis wonen zag ik niet meer zitten en ik wil mijn familie niet tot last zijn. Dit huis is kort in de buurt, mijn familie moet niet ver rijden om mij een bezoek te brengen.

Het eten is hier goed. Ik ben hier elke dag goed gezind omdat ik zeer tevreden ben, ik krijg ook veel bezoek. Hier moet je niet werken en toch verveel ik me niet, elke dag brengt nieuwe gedachten.



Rosa De Wulle, 86 jaar

We wonen hier recht tegenover, dus de keuze was snel gemaakt. De zorgen voor mijn echtgenoot Willy werden te zwaar, ik kon het niet meer alleen. Ik ben samen met Willy naar hier verhuisd omdat ik hem niet graag alleen wilde laten … en hij kan me niet missen. We zijn al 65 jaar getrouwd, de liefde heeft ervoor gezorgd dat we hier nu samen gelukkig zijn.

Ik zit hier veilig! Thuis ben je ‘s nachts alleen en In geval van nood heb ik nu altijd hulp (24/24 uur), dit geeft je zekerheid. Fijn om vrienden van vroeger te ontmoeten. Een stuk van de buren zit hier. De verzorging is prima, Willy is echt tevreden. Het klikt met het personeel. Sinds ons verblijf hier hebben we de kinderen van de buren leren kennen, ze komen regelmatig goedendag zeggen. Tijdens corona was dit een bonjour aan het raam, nu komen ze al eens langs de deur.



Rosa Van de Zande, 89 jaar

Ik had geen zin om naar een rusthuis te gaan. Ik heb een tijdje verbleven in een ander rusthuis om te herstellen, maar ik vond het daar niet zo aantrekkelijk. Mijn kleindochter Eve werkt in De Ravestein en dat heeft de doorslag gegeven om hier te komen wonen.

Ik ben hier nog gene seconde tegen mijn goesting geweest. Ik weet me bezig te houden met breien en kleuren op de kamer. Soms doe ik mee met een groepsactiviteit. Aan tafel kan je met de mensen spreken. Ons mannen (mijn kinderen) zeggen dat ik er gelukkig voorkom! Ik heb zojuist een mooie spreuk gevonden … ‘blijf ademen’!


Terug