• Getuigenissen
    Getuigenissen

Enny Piets, 94 jaar,

“Ik heb tot mijn 93e zelfstandig thuis gewoond, in het Boschstraatkwartier, hartje Maastricht. Ik ging nog elke dag koffie drinken op de Markt. Ja, dat mis ik wel. Maar ja, ik werd steeds minder mobiel. Anderen moesten de boodschappen voor mij doen. Door een advertentie in de krant kwam ik bij de 3 Eiken terecht. Toen ben ik gaan kijken met mijn dochter en schoonzoon. Het woonconcept sprak me aan en toen hebben we de knoop doorgehakt. Mijn schoonzoon heeft alle papieren geregeld.

Ja, ik ben hier goed gewend. De verzorging is prima geregeld. Het eten is heel smakelijk en goed verzorgd. Waar ik wel aan moet wennen is dat hier tussen de middag warm wordt gegeten. Ik at thuis 's avonds warm. Het ontbijt en het avondeten eet ik op mijn appartement. Kijk, ik heb hier ook mijn eigen keukentje. Dit appartement is van alle gemakken voorzien. Naast de grote woonkamer, heb ik hier een slaapkamer en een badkamer. Ik kom hier niets tekort. Het personeel is heel vriendelijk en behulpzaam. Ik kan gaan en staan, waar ik wil. Je hebt hier alle vrijheid en privacy.

Bij goed weer zit ik veel op mijn balkonnetje met uitzicht op de binnenplaats en prachtige tuin. Ik krijg ook veel bezoek. Als ik naar Maastricht wil, moet ik de taxi nemen. Dat blijft toch trekken, hè? Maar ik zit hier goed. Ik kan hier best honderd worden, ha, ha, ha!”