Constantia Van Noten, zij woont in een assistentiewoning

Ik woonde thuis nog alleen na het overlijden van mijn echtgenoot. Toen mijn huisarts en de kinderen merkten dat het voor mij toch niet zo eenvoudig was om alles in mijn eentje georganiseerd te krijgen, zijn we op bezoek geweest naar Zonnewende waar ze behalve het woonzorgcentrum ook enkele assistentiewoningen in het gebouw hadden. De hartelijke ontvangst alsook enkele van de aanwezige bewoners stelden mij meteen op mijn gemak. Toen ik erna de ruime en lichte flat met groot terras zag en ik heel wat van mijn vertrouwde meubeltjes kon meebrengen, was de beslissing dan ook snel gemaakt om naar Zonnewende te verhuizen.

Ondertussen verblijf ik er bijna 4 jaar en ik voel me er echt wel thuis. Binnen kan je in de gezellige lounge tv kijken, rustig een boek lezen, een spelletje biljart spelen of gezellig keuvelen. Familie en vrienden zijn eender wanneer welkom om een bezoekje te komen brengen of om mee te genieten van de huisbereide maaltijden. Ik blijf ook trouw elke week in de gemeente Aartselaar gaan kaarten. Een vrijwilliger van de gemeente haalt mij met de wagen op en zorgt dan dat ik veilig en wel tot in de bejaardenchalet en terug geraak. Kortom ik moet me nergens geen zorgen meer over maken en weet dat er altijd directe hulp in de buurt aanwezig is. Dat stelt me gerust.

Ik ben blij de keuze te hebben gemaakt om naar mijn assistentiewoning te verhuizen.Maurice Cardon en Jacqueline Bontenakel, zij wonen in een assistentiewoning

Mijn man en ik wonen samen in een assistentiewoning. Zo’n twee jaar geleden zijn we naar Zonnewende verhuisd. We woonden al in Aartselaar en wilden hier ook blijven wonen. Het was onze eigen beslissing om naar hier te komen. Ik moet mijn man begeleiden, zelf kan hij niet veel meer alleen, maar we trekken goed onze plan. Onze flat  is helemaal in orde, ruim, mooi uitzicht, goeie verdieping,… We zouden niet graag ergens anders wonen, hier wonen we goed en voelen we ons terug zoals thuis.

’s Morgens krijgen we de thuisverpleging op bezoek, dat is de enige moment van de dag. Daarover zijn we ook heel tevreden, ze doen hun werk goed en zijn zeer vriendelijk tegen ons. Aan de activiteiten van de animatie nemen we meestal niet deel, behalve de smulhoek, die durven we wel al eens mee te doen. We zijn blij dat we de keuze gemaakt hebben om naar Zonnewende te verhuizen.Yvonne Hellemans, zij woont in het woonzorgcentrum

Ik woon hier ondertussen al twee en een half jaar in Zonnewende. Ik werd verplicht van het ziekenhuis naar een Woonzorgcentrum te gaan omdat ik thuis niet alleen zou verder kunnen. Blij was ik uiteraard niet wanneer ik dit hoorde. Het liefste zou ik thuis gebleven zijn. Met enige twijfel en een hoop vragen kwam ik in Zonnewende terecht. Ik werd er fantastisch opgevangen en voelde me onmiddellijk welkom. Al mijn onzekerheden vielen weg. Na ongeveer een maand verblijf voelde ik me  er zelfs heel goed thuis.

De mensen die hier werken hebben veel begrip voor me. Het zijn lieve mensen en ze laten me doen wat ik graag wil. Zo mag ik zelf bewegen in mijn kamer voor zover ik het kan, gaan slapen wanneer ik wil, naar de markt meegaan, … Over mijn kamer zelf ben ik ook tevreden. Deze is licht, ruim en mooi ingericht. Een extra grote pluim zou ik aan de animatieploeg willen geven. Elke dag hebben ze wel een activiteit gepland, de sfeer zit ook goed in het team zelf. Ik doe bijna alle activiteiten mee, anders zit ik toch maar op mijn kamer. De dag is zo voorbij, ik verveel mij nooit.


Terug