• Getuigenissen

    Getuigenissen

Dhr. Jef Vliegen, 79 jaar

Ik was eerst in een ander rusthuis in Genk gaan kijken, na de rondleiding, vind ik dat rusthuis niet zo mijn ding. Daarna ben ik in het WZC Prinsenpark komen kijken en had ik eerst een gesprek met een verpleegster dat hier werkte aan de ingang. Zij gaf mij al direct een goed gevoel. Na de rondleiding viel me op hoe netjes en proper het hier was. Omdat ikzelf een pietje precies ben, let ik daarop en gaf mij dit een goed gevoel. Hier kon ik weinig afkeuren.

Ik woon hier zeer graag! Ik verveel me hier nooit. Het kan niet beter zijn. Ik woonde niet graag meer in mijn huis hier in Genk. Ik woon hier ongeveer 4 maanden en mijn mooiste herinneringen zijn mijn wandelingen hier in Genk, samen met een andere medebewoner. Ik vind het fijn dat we de vrijheid krijgen om naar buiten te gaan en dat het centrum van Genk op wandelafstand ligt. Ik ben hier altijd even vrolijk en als iets niet goed is, dan durf ik het wel kenbaar te maken op een bewonersvergadering.

Ik was alleenstaande en kon niet meer alleen wonen. Ik wou niet bij mijn familie gaan wonen en ben dan zelf gaan kijken en informeren in rusthuizen. Dankzij de kiné hier ben ik terug op de been en kan ik mijn wandelingen terug dagelijks doen. Moest ik weer helemaal de oude zijn en zelfstandig kunnen gaan wonen, ik zou dan toch nog hier blijven wonen.

Dat ik hier persoonlijk tevreden ben en het kan aanraden om toch te stap te zetten naar een WZC. Ik vind het hier nog betaalbaar in vergelijking met andere rusthuizen, die zijn denk ik, duurder.Mevr. Mieke Naessens, 87 jaar

Ik ben naar hiertoe gekomen door mijn familie. Achteraf ben ik blij dat zij deze keuze voor mij gemaakt hebben. Zelf had ik dit niet gekund.

Ik woon hier graag. Waarom  de samenleving hierop Margrietjes is fijn. De mensen en het personeel zijn sociaal, vriendelijk en behulpzaam. Ik ben hier ook terug een oude vriendin tegengekomen, waarmee ik veel reisde. En om het helemaal compleet te maken, ik heb hier terug kennis gemaakt met de liefde. 

De eetactiviteiten en shows zijn super leuk. Altijd plezier, klapke doen met een tas koffie. De eetmomenten zijn gezellig. Vooral als de meisjes verse eitjes bakken is tof. Ik heb hier gezelschap en sociaal contact. Ik kan hier mijn hart luchten en dat doet mij goed.

Ik zou het hier aanraden omdat je met een gerust hart je bed in kan kruipen. Je bent zo goed als zorgenvrij.Dhr. Roger Luyckx, 79 jaar

Ondanks het feit dat ik zelf het WZC niet heb kunnen kiezen, ben ik een  zeer tevreden mens en blij met de keuze. Ik woon graag in het WZC Prinsenpark omdat iedereen zeer vriendelijk is en ik hier ‘uiterste dienstbaarheid’ geniet. Ik ben zeer tevreden over het eten  en de sfeer in de Tulpenzaal tijdens de maaltijdmomenten. Het moment van de week is: iedere zondag een glaasje wijn gaan drinken in Taverne De Kroon. Thuis was er geen hulp met als gevolg vaak ‘vallen’, dan naar het ziekenhuis enz....in het Prinsenpark kan ik beroep doen op de aangeboden hulp indien nodig en het revalideren is er ook beter dan in een ziekenhuis. Mijn leuze: ‘ als een opname in een WZC nodig is, gewoon doen!’.


Terug