• Getuigenissen
    Getuigenissen

Helene Segers, 87 jaar, zij woont in een assistentiewoning

Nadat ik thuis drie keer gevallen was, wilden mijn kinderen dat ik naar een assistentiewoning zou verhuizen. Het huis waar ik woonde, was te groot geworden en het onderhoud was te veel. Ik wilde altijd een klein huisje, maar de assistentiewoning sluit goed aan bij die wens.

Ik ben reeds drie jaar hier en vanaf dag één tevreden. Het vertrek uit mijn huis was moeilijk, maar ik werd hier goed opgevangen. Er is een medebewoonster die me goed heeft geholpen en waar ik me nog steeds goed mee versta. Ze is heel lief voor me en soms zelfs overbezorgd. Regelmatig dekken we samen de tafel voor het middagmaal en blijven we langer zitten om na te praten na een maaltijd. Vroeger deed ik veel activiteiten mee die altijd even fijn waren. De tijd vloog om. Ik zou nu nog graag deelnemen aan deze leuke activiteiten, maar dat lukt me niet meer omdat ik niet tegen het lawaai kan. Ondanks dat ik niet meer naar de activiteiten ga, krijg ik mijn tijd toch nog goed om met kruiswoordraadsels, samen zijn met andere bewoners van de assistentiewoningen, of het vele bezoek dat ik krijg.

Iedereen is hier heel vriendelijk en er hangt een goede sfeer. Als ik eens( per ongeluk) op mijn belletje duw, staat er onmiddellijk een verpleegkundige aan mijn deur. Ik kan hier doen wat ik nog kan en zelf wil. Daarnaast heb ik ook de mogelijkheid om hulp te krijgen. Deze hulp wordt ook goed aangeboden.Dolf Dolezal, hij woont in een assistentiewoning

Het ging al langer bergaf met me. Autorijden ging niet meer zo goed. Ik had regelmatig evenwichtsproblemen en ben daardoor ook gevallen in oktober. Toen ben ik opgenomen in het ziekenhuis en daarna heb ik gerevalideerd in Bree. Zowel mijn huisarts als mijn kinderen raadde me aan om niet meer alleen thuis te blijven. Dat ging praktisch ook niet meer. Daarom ben ik in een kamer van het woonzorgcentrum ingetrokken. Dit was echter voor een korte periode. Toen ik volledig gerevalideerd was, wilde ik meer ruimte en vrijheid. Ik ben geen persoon om hele dagen in bed te liggen of op een kamer te zitten. Vandaar de keuze voor een assistentiewoning van de Maasmeander. Het is wel aan de duurdere kant en ik wilde liever naar huis, maar dit is de beste oplossing. Hier heb ik mijn vrijheid en voldoende ruimte. Daarnaast heb ik hier ook toegang tot de hulp die ik nodig heb.

Ik verveel me nooit, ik heb altijd wel iets te doen. Ik heb veel reizen gemaakt. Ik kijk graag terug naar mijn albums ervan. Ook vertel ik er graag over en houd ik nog contact met mensen die ik leerde kennen op reis. Daarnaast lees ik graag de vele boeken die ik heb. Ik heb ze nog lang niet allemaal uit. Mijn laptop en typmachine gebruik ik ook nog veel. Als ik dan nog tijd over heb, zet ik een plaat op of één van de vele opnames op TV. Ik zit hier graag omdat ik hier echt tot rust kom. Ik heb wat ik nodig heb en ben gelukkig. Natuurlijk heb ik al veel moeten weggooien, maar ik zit hier goed. Ik kijk niet achteruit, maar vooruit. Op het verleden bouw ik verder om voort te gaan.

Ik zit hier nog niet lang, maar raadt het al iedereen aan. Ik zou het heel fijn vinden als mijn vriendin naar hier kwam en raad haar dat dus zeker aan. De woningen zijn heel mooi en proper, ze zijn precies groot genoeg. Ik heb hier genoeg ruimte en vrijheid om te doen wat ik nog wil en kan. Ik zou anderen zeker aanraden om te kiezen voor een assistentiewoning in de Maasmeander. Een tijdje terug had ik het er nog over met mijn huisart. Hij zoekt een oplossing voor zijn vader. Mijn deur staat ook altijd open voor geïnteresseerden. Wanneer zij eens komen kijken, vertel ik altijd hoe goed ik het hier heb.Bertha De Greeve, zij woont in het woonzorgcentrum

Ik ben op een vrijdag hier een bezoekje komen brengen, we hebben toen een goede rondleiding gekregen. Ik vond alle medewerkers die we tegenkwamen ook erg vriendelijk, een warm ontvangst. Ik heb geen moment getwijfeld, geen ogenblik en de woensdag erop ben ik al binnengekomen.

Ik ben ’s nachts niet graag alleen en hier voel ik me veilig. Hier is altijd iemand in de buurt en te bereiken. Ik ben heel graag onder de mensen en ga ook heel graag naar de activiteiten die hier aangeboden worden. Daar heerst altijd een goede sfeer en is het gezellig. Ik ken hier ook veel mensen. En als ik alleen wil zijn, bleef ik toch gewoon even op mijn kamer.

Ik zou anderen zeker en vast aanraden om naar Maasmeander te komen. Het is hier heel gezellig en het personeel is vriendelijk. Ik kan alleen maar zeggen dat ik over Maasmeander heel tevreden ben!