• Getuigenissen

    Getuigenissen

Marie Callens, 71 jaar en Erik De Blaere, 73 jaar, assistentiewoning

Rust en stilte.Wij wilden weg van de grote stad, weg van het luidruchtige appartement vier hoog. Mijn vrouw ik besloten direct te kiezen voor een assistentiewoning, mede ingeven door een onzekere gezondheidstoestand. Wij schreven verschillende zorgcentra aan en gingen er bij enkele op verkenning.Wij parkeerden net voor wat nu ons huis is en knikten naar elkaar."Het heeft wat,het heeft veel". De twijfels voor de grote stap smolten en mevrouw M.H trok ons, met een heldere ,realistische uitleg, over de streep.

Rust,stilte,vrijheid, privacy en de prachtige natuur. Ons huis met een "room with a view" is echt een venster op de wijde omgeving en de natuur. Door onze keuze, het platteland, zijn wij ver van onze kinderen, maar de  kleinkinderen kunnen bij ons logeren. Voor ons (zeventigers ) is het belangrijk actief bezig te zijn. Wij krijgen de vrijheid om ons uit te leven op velerlei gebied. Wij hebben het comfort om onze kookkunsten te verfijnen. Houtbewerking in het atelier, tuinieren in de serre, een eigen voortuintje en op het uitgestrekte domein. We zorgen voor de kippen en konijnen en werken mee  aan wetenschappelijke onderzoeken over klimaat en natuur.

Wij worden, in wederzijds vertrouwen, betrokken in bepaalde aspecten van de organisatie van het dagelijks leven op Groendorp. Wij staan op geregelde tijden, vrijwillig, achter de bar in onze tearoom. De relatie met de medewerkers is respectvol, warm en discreet. We voelen waardering voor onze loyaliteit en inzet voor Groendorp. De assistentie 's nachts is, uit eigen ervaring, snel en doeltreffend. Wij hebben nauwe contacten met de bewoners en het bestuur van de gemeente Horebeke.



Martine De Leeuw, 81 jaar, assistentiewoning

Ik heb voor campus Groendorp gekozen omdat ik hier reeds vrienden heb wonen in de assistentiewoningen. Zij zijn tevreden en de locatie is prachtig.

Ik ben tevreden over het verblijf en de maaltijden. Ik kan zelf ook nog eens koken als ik dit wens. De zorg vanuit het woonzorgcentrum hiernaast is zeer goed. Ik heb nog een garage gehuurd voor mijn auto toen ik nog zelf naar de winkel ging. Nu laat ik mijn boodschappen komen via de boodschappendienst van het Groendorp.



Marie Jeanne Vandamme, 80 jaar, woonzorgcentrum

De kinderen van mijn vriend hebben gekozen voor Groendorp omdat het dichtbij was en er een koppelkamer beschikbaar was. Het kleinschalige woonzorgcentrum gaf me direct een goed gevoel. Ondertussen is mijn vriend overleden en kreeg ik de kans om naar een mooie 1 persoonskamer te verhuizen.

Ik vind het zeer goed dat er naar mij geluisterd wordt. Ik help met huishoudelijke taken (handdoeken opplooien). Ik kan zelf naar de cafetaria gaan en mijn familie komt geregeld op bezoek met mijn huisdieren. Dit is zeer positief dat mijn hondjes hier ook welkom zijn. Ik mag mijn vrije mening zeggen en er wordt geluisterd naar mijn verhaal.


Terug