• Senior Living Group
    Senior Living Group
    Elke dag staat Senior Living Group in voor de zorg van meer dan 12.500 bewoners in meer dan 120 voorzieningen. Daarvoor zet het dagelijks meer dan 7.500 medewerkers in.
09 augustus 2019

Wereld Alzheimer Dag-event in al onze voorzieningen

In de week van 16 tot 22 september maken we samen een bijzondere wandeling naar het verleden voor een hoopvolle toekomst.

Een gezonde geest in een gezond lichaam: ook voor oudere mensen heeft regelmatig bewegen volgens hun mogelijkheden een aantoonbaar voordeel. Hun fysieke gesteldheid verbetert en het stimuleert hun hersenactiviteit. Bewegen in groep heeft ook een belangrijke sociale functie. Bewegen draagt zo bij tot je gelukkiger voelen en het verbetert ook je cognitieve vermogen. Bewegen kan zelfs een preventief effect hebben om aandoeningen als alzheimer te vertragen. Redenen genoeg om samen vaker te gaan bewegen. Het startschot geven we in de aanloop naar Wereld Alzheimer Dag op 21 september.

Een wandeling naar het verleden.

Concreet? Bewoners van elke voorziening, familie, vrienden, buurtbewoners, mantelzorgers, scholen, doorverwijzers, medewerkers: iedereen kan meedoen aan een buurtwandeling - of fietstocht. Onderweg gaan we met de bewoners en deelnemers herinneringen ophalen aan vroeger: rond bezienswaardigheden, gebouwen, speciale plaatsen, ... Voor bewoners met alzheimer heeft deze wandeling naar het verleden een stimulerend effect. 

Samen gezond op stap, met een leuk wedstrijdelement.

Elke wandeling (of fietstocht) wordt geregistreerd met een stappenteller. De voorziening met de meeste kilometers krijgt een toffe prijs.

Nog meer prikkels voor de geest: een grote quiz op 21 september

Op Wereld Alzheimer Dag organiseren we in al onze voorzieningen dezelfde quiz. Bewoners, familie, mensen uit de buurt: iedereen is welkom. De antwoorden geef je online in. Ambiance verzekerd met deze activiteit! En natuurlijk belonen we de winnaar. Wie de meeste kilometers heeft gestapt én het beste heeft gequizd, wint een namiddag Sappentrappen.