Woonzorgzone De Kouter

Contact

Kouterstraat 20
3052 Oud-Heverlee
info@wzzdekouter.be
www.wzzdekouter.be

Algemene informatie

 

"Woonzorgzone De Kouter" is een PPS-project (Publiek-Private Samenwerking) tussen Senior Living Group en de gemeente en het OCMW van Oud Heverlee, samengebracht in de vzw Woonzorgzone De Kouter.

De vzw Woonzorgzone De Kouter start met de bouw van een woonzorgzone dichtbij de kerk van Blanden, tussen de Kouterstraat (aan de Haasroodsestraat) en de Kartuizerstraat. De aannemer Houben NV vat de voorbereidingen voor de werfinrichting aan eind april. Op 13 mei gaat het dan echt van start. Vrijdag 10 mei legt de vzw samen met het gemeentebestuur symbolisch al de eerste steen.

De Woonzorgzone De Kouter zal bestaan uit een woonzorgcentrum met 102 woongelegenheden, een dagverzorgingscentrum, 25 assistentiewoningen (flats voor senioren) en een lokaal dienstencentrum.

De werken zullen duren tot eind 2020. Er werd een plan opgesteld om de hinder van de werken zoveel mogelijk te beperken. Er kan enkel gewerkt worden tussen 7u en 19u en de zondagsrust moet gerespecteerd worden (*). Aan omwonenden en geïnteresseerden werd toelichting verschaft op een infoavond. De getoonde presentatie kan onderaan deze pagina geconsulteerd of gedownload worden, en contactgegevens zijn hieronder beschikbaar. Hier kan u ook in de toekomst terecht voor nieuwe updates.

Belangrijk voor de schoolgaande jeugd is dat tijdens de werken de voetweg die over het terrein loopt verlegd wordt en rond de werfhekken zal lopen. Zo kan men toch nog veilig van de Kartuizerstraat naar de Haasroodsestraat en terug. Er wordt bekeken hoe een veilige oversteek met zebrapad op de Haasroodsestraat kan worden ingericht, rond de zone wordt tijdelijk een snelheidslimiet van 30 km/u ingevoerd en er wordt gewaarschuwd voor werfverkeer en de dode hoek. Gebruiken uw kinderen deze route, ga dan misschien samen eens kijken hoe het veilig kan voor 13 mei.

(*) Voor uitzonderlijke werken zijn afwijkingen mogelijk, mits vergunning.

Contactinformatie

De aannemer is tijdens de werken als volgt bereikbaar:

Houben Bouw: Prins Bisschopssingel 36 bus 5 - 3500 HasseltT +32 11 26 96 00 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (buiten kantooruren: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

De vzw WZZ De Kouter is bereikbaar op:

Vzw WZZ De Kouter – Gemeentestraat 10 - 3054 Vaalbeek - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

In de buurt

Groene BoogGroene BoogGroene Boog
Woonzorgcentrum
Assistentiewoningen
Heverlee
WijgmaalbroekWijgmaalbroekWijgmaalbroek
Woonzorgcentrum
Assistentiewoningen
Wijgmaal
Résidence du PlateauRésidence du PlateauRésidence du Plateau
Woonzorgcentrum
Assistentiewoningen
Kortverblijf & herstelverblijf
Wavre

Praktische informatie

Terug naar overzicht