Tuinen van Herinnering

U hebt vragen of wenst een rondleiding?
JDM Hal JDM kamer

Algemene informatie

NIEUWE AFDELING VOOR JONG-DEMENTIE EN DAGVERZORGING VOOR PERSONEN MET DEMENTIE.

MAANDELIJKSE LEZINGEN OVER ONDERWERPEN GERELATEERD AAN DEMENTIE. Voor het volledige programma, klik hier.

Tuinen van Herinnering (Les Jardins de la Mémoire) is een woonzorgcentrum met 68 kamers met aangepaste zorgen voor dementie. Wij bieden onze gasten een gastvrije en veilige plek om te wonen, met zorg en begeleiding aangepast aan hun ziekte.

Goed omringd met zorg op maat

Sinds 2005 verwelkomen we met een gespecialiseerd zorgteam mannen en vrouwen die lijden aan verwardheid of bepaalde vormen van dementie (Alzheimer, vasculaire, Lewy body, frontotemporale, ...). Door nauwe banden met medische en paramedische specialisten sluiten we onze aanpak voortdurend aan bij de wetenschappelijke vooruitgang in dit domein.

Vanuit Participatie, Aandacht en Waardering

We zien personen met dementie als volwaardige partners in ons centrum. We begeleiden ze in de zoektocht naar een persoonlijk evenwicht en een maximale autonomie. Dat doen we vanuit de Montessori-methode. Wat betekent dat?

  • Participatie: bij kwetsbare mensen nemen we snel taken over. De Montessori-methodiek zet ons aan om de persoon met dementie meer te stimuleren.
  • Aandacht: ouderen met dementie voelen zeer goed aan wanneer iemand iets gemeend doet of niet. Binnen de Montessori-methodiek is het belangrijk om alles met aandacht te doen: vragen stellen, luisteren, observeren, proberen.
  • Waardering: “goed” of “fout” is niet relevant. Vanuit de Montessori-methodiek focussen we op en waarderen we wat iemand nog wel kan.

Vrij en veilig bewegen

Verwarde personen hebben nood aan structuur. Daarom leven onze gasten in kleine, homogene groepen in aangepaste leefruimtes. Dit maakt een gemeenschappelijk levensritme, een tijdsschema en geruststellende leefregels mogelijk.

Het architecturale concept van Tuinen van Herinnering zorgt ervoor dat onze gasten zich op een aangename en ongehinderde manier kunnen verplaatsen in de woonruimtes en in een veilige tuin.

Tal van activiteiten

De bewoners hebben de mogelijkheid om deel te nemen aan wandelingen en uitstapjes naar ontmoetings- of ontspanningsplaatsen, en om banden te onderhouden met een ruimere omgeving die voor mooie herinneringen zorgt. Ook wandelen in een winkelgalerij, genieten van een terrasje, shoppen, … horen hierbij.

Praktische informatie

Woonzorgcentrum

Vanaf 65 €
De dagprijs hangt af van verschillende factoren, waaronder het type van uw kamer.
Voor meer informatie kunt u best contact met ons opnemen.

Meer weten?

Voor een bezoek of vragen bel ons op 02 896 48 99 of mail ons info@jardinsdelamemoire.be

Brochures

Andere verblijven in de buurt

Paloke
Sint-Jans-Molenbeek
± 3.81km
Paloke

Paloke

Woonzorgcentrum, Kortverblijf & herstelverblijf
Ten Prins
Anderlecht
± 3.98km
Ten Prins

Ten Prins

Woonzorgcentrum
Bellevue
Vorst
± 4.59km
Bellevue

Bellevue

Woonzorgcentrum
Mélopée
Brussel
± 5.31km
Mélopée

Mélopée

Woonzorgcentrum, Kortverblijf & herstelverblijf