• Témoignages

    Témoignages

Maria Berx, 86 jaar, assistentiewoning

Ik ben naar Residentie Prinsenpark gekomen omdat het onderhoud mijn huis en tuin te zwaar werd. Mijn man woonde al in het woonzorgcentrum dus ik wist dat het hier goed was. Ik heb mijn eigen flatje kunnen uitkiezen en kon mijn meubeltjes van thuis meebrengen. Zo woonde ik kort bij hem en kon ik op bezoek wanneer ik dat wilde. Ondertussen is hij er niet meer. Ik woon in een mooie flat met een groot overdekt balkon. Door de aanwezigheid van het noodoproepsysteem heb ik ook een veilig gevoel. Eerst kookte ik voor mezelf maar sinds kort heb ik besloten samen met de medebewoners in de gemeenschappelijke ruimte te eten. Voor jezelf koken is veel werk. De was en de strijk doe ik nog wel  zelf. Elke dag om 16u drinken we samen koffie, spelen we een spel of babbelen we gezellig. Leuk dat dit hier allemaal georganiseerd wordt.



Jeannine Bocken, 83 jaar, woonzorgcentrum

Iets meer dan 2 jaar geleden ben ik samen met mijn man naar hier gekomen. Mijn man werd ziek, zorgbehoevend waardoor ik alleen niet meer voor hem kon zorgen. In het begin hadden we 2 aparte kamers omdat de echtparenkamers volzet waren. Het leuke was dat we één kamer konden inrichten als slaapkamer, de andere als woonkamer. Bij ’t overlijden van mijn man had ik de keuze: blijven, terug naar huis gaan of wonen in een assistentiewoning op dezelfde locatie. Ik koos ervoor om in Residentie Prinsenpark te blijven. Ik voel me hier goed, ken het personeel, het eten is lekker. Ik heb de zorg die ik nodig heb, ik behoud mijn vrijheid en ik kan genieten in de zon op mijn terrasje en daar ben ik dankbaar voor.



Pauline Liekens, 85 jaar, woonzorgcentrum

Nadat ik thuis in mijn appartement verschillende keren gevallen was en me er niet meer veilig voelde, heb ik mijn intrek genomen in Residentie Prinsenpark. Eerst verbleef ik in een kamer die op dat moment vrij was, later ben ik verhuisd naar de kamer die mijn voorkeur geniet. De activiteiten zijn leuk, ik verveel me niet. Ik zit ook al eens graag in alle rust op mijn kamer en dat kan. Ik bepaal zelf of ik mee doe aan de activiteiten en daar ben ik blij om.


Retour